Tips til at mindske spild ved en sprøjtelakering

18 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan sjældent undgås, at der kommer til at være noget spild af de ting, man bruger, om det så er omdannelsen til energi, hvor noget ganske enkelt slipper ud i den frie natur, som man så ikke får udnyttet, eller man køber nogle enhed, hvor der naturligt vil være noget luft mellem enhederne – selv luft vejer jo noget.

Derfor sørger man altid for, at der kommer til at være mindst spild og samtidig udnytte ressourcerne mest muligt, og dette gælder også, hvis man er ved at udføre noget arbejde.

Et mere konkret eksempel kunne være, at man står og skal lave sprøjtelakering i Sindal, hvor man så gerne vil sørge for, at man ikke alene kommer til at lægge en flot lakering, men så man også sikrer sig, at der ikke kommer til at forekomme for meget spild at den lakering, når man sprøjter den på.

Som det første tip drejer det sig om, at man lærer at sprøjte i den rette vinkel og afstand med værktøjet, så man ikke alene får lagt et godt lag, men så der også er mindst mulig lakering, der rammer forbi, eller man måske endda får lagt for meget det samme sted, så man ikke udnytter lakeringen ordentligt.

Dernæst er der et godt tip med, hvor man gør det henne, for sådan noget sprøjtelakering er sjældent godt at indånde eller sende direkte ud i miljøet, selvom det kan være svært at undgå.

Så man bør gøre det indenfor, hvor man så også har tørvejr, men det skal jo ikke bare være noget, som man lige gør i stuen.

Har man muligheden for det, så bør man gøre det i et telt eller lignende, man kan køre bilen ind under, hvor det så ikke gør så meget, hvis man sprøjter forbi.

Husk for resten også en sikkerhedsdragt på dig dig selv, som det ikke gør noget, at der kommer lakering på, samt mundbind.

More articles