Hvornår har jeg brug for en børnepsykolog?

02 June 2020 Astrid Pedersen

editorial

Barndommen skulle gerne være den mest sorgløse og muntre periode i et menneskes liv. De fleste mennesker husker tilbage på barndommens land med et smil om læben, og mindes den frie leg, kærlige forældre og gode venner som var med til at udforske den store verden.

Desværre er det ikke alle børn, som oplever livet på denne måde. Rigtig mange børn lider af angst eller depression – lidelser, som man traditionelt forbinder med voksenlivet og dettes mange bekymringer og vanskeligheder. Inden for de seneste år har man fundet ud af at cirka hvert fjerde barn i en almindelig folkeskole klasse lider af stress angst eller depression i en grad så der kræves terapeutisk behandling. En del af disse børn medicineres – men dette bør ikke finde sted uden sideløbende samtale terapi hos en dygtig autoriseret psykolog.

Samtidig er mange børn behæftet med en diagnose som betegner sociale, kognitive eller psykiske udviklings forstyrrelser. Selv om barnet nok skal komme efter det på et tidspunkt, kan disse dårligdomme godt gøre livet svært for et barn, som bare gerne vil være som de andre. Barnet kan opleve ensomhed, tristhed og problemer med at sove om natten, og vil have en øget tendens til at udvikle en angst lidelse. Også her kan en erfaren børnepsykolog være til stor gavn for barnet, som har brug for støtte og hjælp i den svære tid.

Hvor finder jeg en dygtig børnepsykolog i århus?

Har dit barn tendens til tungsind, eller måske vægrer sig ved at spise eller ved at gå i skole, kan der være god grund til at søge professionel hjælp hos en børnepsykolog. Hvis familien er bosiddende i Århus eller allernærmeste omegn, kan I med fordel benytte autoriseret psykolog Mette Ærø. Mette Ærø har mange års erfaring inden for psykologisk behandling af børn – læs mere på aarhus-psykolog.dk

More articles