Juridisk rådgivning ved boligkøb

By:

Når du kigger efter ny bolig, virker det umiddelbart helt ligetil at underskrive kontrakten hos mægleren, og så er handlen i hus. Men hvad mange glemmer er, at ejendomsmægleren er sælgers repræsentant og denne vil altid forsøge at lave den bedst mulige handel for sælgeren – ikke for dig som køber. Med en boligadvokat får du juridisk rådgivning af en person, der er uafhængig af sælger, mægler, forsikringsselskaber, banker og des lige. Altså en person der udelukkende rådgiver dig.

Faldgruber kan være svære at spotte

Som menigmand der har forelsket sig i et nyt hus eller en lejlighed, kan det være svært at spotte, om der er tvivlsomme forhold ved handlen. Der er mange dokumenter og oplysninger, der skal læses igennem,og det kræver et erfarent øje at få øje på de faldgruber, der eventuelt måtte være. 

En uvildig boligadvokat rådgiver dig, påpeger eventuelle fejl og mangler ved bolighandlen og sørger for, at du kommer trygt i hus. 

Advokatens rolle ved bolighandel

Hvis du bruger en boligadvokat i forbindelse med handlen, så overgår ansvaret til denne person. Det betyder, at hvis der er noget, han eller hun har overset (for eksempel en servitut eller et forsikringsproblem), så er det advokatens ansvarsforsikring, der dækker et eventuelt tab. Forsikringen er lovpligtig, så uanset hvilken boligadvokat, du vælger, kan du være sikker på, at han eller hun har en forsikring.

Hvis du ønsker at anvende en advokat, når du køber bolig, skal du sikre dig, at du får skrevet et advokatforbehold ind i købsaftalen. Et sådan forbehold betyder, at du ikke er bundet af din underskrift før advokaten har godkendt handlen inden for en vis tidsfrist. Et andet forbehold du bør skrive ind, er et bankforhold – på denne måde er du heller ikke bundet af underskriften, medmindre banken godkender handlen.

Har du alligevel underskrevet en købsaftale uden forbehold for advokat, kan du stadig fortryde købet inden for seks hverdage. Det koster dig dog 1 % af købssummen, hvilket hurtigt kan løbe op, så derfor kan det altid betale sig med et advokatforbehold.

Brug en erfaren boligadvokat

Der findes mange advokater på markedet, men det kan altid svare sig at vælge en erfaren boligadvokat, en person der har speciale i bolighandel. På den måde sikrer du dig et trænet øje, der ved hvad det skal kigge efter, og som har denne slags sager mellem hænderne hver eneste dag.

Finder du en advokat i dit lokalområde, får du endvidere en, der kender boligmarkedet i din landsdel, og det kan også være en fordel.

Posted in: Kategori